Националът Петко Христов записа победа в първия си мач за своя

...
Националът Петко Христов записа победа в първия си мач за своя
Коментари Харесай

Наш национал дебютира с победа за клуб от Серия А

Националът Петко Христов записа победа в първия си мач за своя нов тим " Специя ". Клубът от Серия А завоюва с 3:1 като посетител втородивизионния " Порденоне " в мач от I кръг за купата на Италия и се класира за идващия стадий. Това бе и първи дуел за " Специя "  от 23 май насам, защото предсезонните контроли бяха отсрочени поради пандемията. Съответно бе и дебют за новия треньор - някогашният италиански национал Тиаго Мота (играл в " Барселона ",  " Интер ", ПСЖ и др.).

22-годишният Христов се показа на обичайно равнище, макар че в 51-ата мин. фаулира в наказателното поле резервата на домакините Майкъл Фолоруншо и направи дузпата, от която " Порденоне " понижи за 1:2. Българският бранител използва и благоприятни условия да се включи в офанзивите на отбора си.

Първият мач на " Специя " в Серия А ще е на 23 август, когато е гостуването против " Каляри ". Ако Христов играе, както се чака, това ще бъде първият му дуел в Серия А в кариерата. Досега той бе играл единствено контроли за " Фиорентина ", чиято благосъстоятелност бе от юли 2017 година насам. От 2018-а той беше преотстъпван поредно на третодивизионните " Тернана ", " Бишелие " и " Про Верчели ", където съумя да натрупа опит и да притегли вниманието върху себе си. Според " Трансфермаркт " цената на българина към този момент е 450 000 евро.

" Специя " притегли Христов при започване на юли като част от договорката по прекосяването на треньора Винченцо Италиано във " Фиорентина ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР